Selecteer een pagina

Toen ik nog een Edje was, speelde ik veel met lego. Soms alleen, vaak met vriendjes. Van al die technische en lastige bouwpakketten hield ik niet. Het liefst had ik een grote bak blokjes en een blanko canvas.

Huizen, grote voertuigen en boten. Dat vond ik mooi.

Een paar jaar geleden had ik een moment van nostalgie. Ik mistte mijn lego. Op dat moment besloot ik dat er een grote bak legoblokjes in het Dijkstra-huishouden zou komen.

Maar dan wel een grote bak standaard blokjes. Niet van die technische bouwprojecten, exotische blokjes of rare kleurtjes. Gewone legoblokjes. Zoveel mogelijk 2×4 bricks, zoals ze heten.

gewone-lego-blokjes

 

Gewone legoblokjes.

Het is even zoeken, maar je kunt in de bekendere shops of officiële webshop van Lego sets kopen van standaard blokjes. Het probleem? Je krijgt alsnog allemaal blokjes en kleuren die je wellicht niet wilt.

Je kunt ook zelf blokjes kopen. Maar dan zijn ze €0,22 per stuk. Damn.

loegshop-blokjes

Een optie is dat je op zoek gaat naar een zo groot mogelijk bak met lego classic blokjes. Dit zijn vooral standaard blokjes in grote hoeveelheid.

lego-bol

Maar ook hier betaal je €0,07 per blokje. En dan zitten er nogal veel kleine blokjes en exotische blokjes in de doos. En die wil je wellicht niet.

Dus dan ga je op zoek naar alternatieven. Al snel kom je dan in de wereld van bricklink.com. Je moet Bricklink zien als een marktplaats met alleen legoblokjes. Vol met verkopers die legoblokjes opkopen, ze inventariseren, vaak zelfs wassen en dan te koop aanbieden.

En dat is fantastisch. Ik wilde bijvoorbeeld gewoon heel veel 2 x 4 blokjes. Lekker makkelijk. In een paar minuten heb je een zoekopdracht ingesteld voor standaard blokjes en de verkopers in Nederland gefilterd.

bricklink-blokjes

Een zoekopdracht naar 2 x 4 blokjes, gesorteerd op prijs. Deze verkopers verzenden naar Nederland. Het minimale aantal heb ik op 500 gezet, want we willen wel wat volume natuurlijk.

Dit proces heb ik in 2012 ook doorlopen. Na wat gefilter en gezoek heb ik een aantal orders geplaatst. Hieronder zie je er een van.

lego-bricklink

Zoals je ziet heb ik 711 2 x 4 blokjes van deze verkoper gekocht voor….tromgeroffel… . €3.56.

foto-31-10-16-21-08-53

Hoe blij was ik.

Wil je voor je kinderen (of stiekem voor jezelf) een grote bak lego kopen? Doe dat dan misschien niet via de reguliere weg. Bedenk wat tof zou zijn om te bouwen. Of welke blokjes je graag wilt hebben. Ga op Bricklink op zoek en bespaar een hoop centen.

Als je denkt dat tweedehands lego vies kan zijn, dan geef ik je niet direct ongelijk. Ik heb dan ook al mijn ingekochte lego in een kussensloop gewassen in de wasmachine.

Wil je goedkoop lego kopen? Voor jezelf of voor je (klein)kinderen? Pak het slim aan en ga voor de tweedehands handel.

Heb je ook lego-tips? Deel ze in de comments!