Selecteer een pagina

Online Geld Verdienen Vanuit Huis: Hoe en Wat?

Grote kans dat je dit artikel leest omdat je in Google hebt gezocht naar “Online Geld Verdienen Vanuit Huis”. Het is dan ook geen toeval dat je hier landt. Ik schrijf over geld verdienen en zie dat veel mensen zoeken met deze specifieke zoekopdracht.

Zelf verdien ik ook geld online vanuit huis. Ik ben een freelance online marketeer en beheer online campagnes vanuit mijn thuiskantoortje.

Nu kom ik online nogal wat artikelen tegen die je vertellen hoe je geld kunt verdienen vanuit huis. De meeste artikelen bevatten echter niet realistische bedragen. En bijna alle artikelen bevatten niet de tips die jouw echt een leuk zakcentje gaan opleveren.

In dit artikel deel ik mijn ideeën over hoe je online geld kunt verdienen. Let wel: het zijn ideeën die ik adviseer. Dat betekent dat er meer ideeën mogelijk zijn. Maar ik ga het hebben over ideeën die ik heb zien werken en waar ik enigszins verstand van heb.

Gebruik je skillset

Enquetes invullen? Schiet niet echt op. Spaarprogramma’s? Gaap. Op linkjes klikken voor een paar cent? Echt?

Mijn eerste advies is: gebruik je skillset. Zoek je een makkelijke manier om geld te verdienen online? Daar begint iedereen mee. Omdat iedereen dit zoekt, zal de beloning ook minimaal zijn.

Elke job is in principe iemands probleem. Iemand zoek een tekstschrijver? Die heeft als probleem dat ie een tekst nodig heeft. Iemand zoekt een designer? Zij heeft een lelijk logo waar zij vanaf moet. Wat je wilt doen is op zoek gaan naar problemen die jij beter kunt oplossen dan iemand anders.

concurrentie

Hoe lager je concurrentie, hoe hoger je beloning. Natuurlijk moet er wel vraag zijn naar je skillset.

Maar je wilt dus iets doen waar jij goed in bent. Is je wel eens opgevallen dat dingen waar je goed in bent, dat je die meestal ook leuk vindt om te doen? En andersom? Dat is geen toeval. Stel je bent goed in teksten schrijven. Grote kans dat je op school het altijd leuk vond om verhalen te schrijven. Door de vele oefening ben je er goed in geworden.

Doe iets dat je leuk vindt

Het ergste dat je kunt overkomen is dat je succesvol wordt in iets dat je niet leuk vindt. Dan moet je dat de hele dag doen. Dit heeft iemand mij eens verteld tijdens een presentatie. En hoe waar is dat. In 2014 maakte ik zoveel uren voor klussen waar ik niet heel blij van werd, dat ik er over dacht om te stoppen met ondernemen.

Geld verdienen is niks mis mee. Noodzakelijk zelfs. Maar wat belangrijker is, is dat je je tijd besteed op een manier waar jij blij van wordt. Die tijd krijg je nooit terug namelijk.

In een ideale situatie doe je iets waar je goed in bent, dat je leuk vindt om te doen en waar je geld voor krijgt.

geld-verdienen-vanuit-huis

Waar kun je online geld mee verdienen vanuit huis?

Misschien heb je al wat zitten nadenken over bovenstaande plaatjes. Nu komen we bij een niet onbelangrijke stap: waar kun je geld mee verdienen?

Laat ik voorop stellen: things worth having don’t come easy. Als je echt vanuit huis geld wilt verdienen, fulltime of naast je baan, raad ik je aan om niet te snel op te geven. Het is echt prima mogelijk om te doen, maar wees bereid om te hustlen.

10 ideeën om online geld te verdienen vanuit huis

#1. Copywriter

Een hele toegankelijke manier om (extra) geld te verdienen is als copywriter. Ja, hier is veel competitie in, maar je kunt je eenvoudig specialiseren. Vijf jaar heb ik voor een e-commerce bureau gewerkt. Regelmatig werkte ik met klanten samen met studenten die productteksten schreven. Als je goed was en je goed inzette, had je elke week voor een paar uur werk.

Er is ook veel vraag naar zogenaamde SEO-copywriters. Dit zijn tekstschrijvers die rekening kunnen houden met hoe teksten in Google scoren. Als je deze twee expertises je eigen maakt, kun je zo reageren op klussen of jobs. Onderin dit artikel vind je links naar waar je dergelijke klussen vindt.

#2. Vertaler

Wij Nederlanders hebben als voordeel dat we vrij goed zijn in onze talen. Een neef van mij verdient zo zijn centen door vanuit huis teksten te vertalen. Beheers jij naast het Nederlands nog talen in schrift? Dan is vertaler een optie voor je.

#3. Webshop

Op mijn blog vind je een serie artikelen over geld verdienen met een webshop. Mijn ouders doen dit bijvoorbeeld. Zij hebben als skillset dat mijn vader business snapt, mijn moeder verstand heeft van het product en ze hebben thuis magazijnruimte. Door deze skillsets te combineren doen ze iets wat ze leuk vinden én geld mee verdienen.

#4. Vloggen of bloggen

Heb je specifieke kennis om te delen waar voldoende vraag naar is? En sta je graag in de spotlight? Dan kan vloggen een leuke bijverdienste zijn. Dit kan ook veel deuren openen. Merken kunnen met je willen samenwerken of je kunt gevraagd worden om te spreken op bepaalde evenementen.

Een dame die bij mij op de studie zat geeft videotrainingen aan bedrijven. Ze promoot haarzelf o.a. Door video’s en gastblogs te publiceren. Haar website: pelpina.com.  

#5. Etsy

Maak je graag dingen? Schilderijen, kunstobjecten of kleding? Misschien kun je op Etsy gaan verkopen. Mijn vriendin en ik hebben twee jaar lang zeep gemaakt en verkocht op Etsy. We konden dit in onze eigen tijd maken en hadden een magazijn van 1m2. Pakketjes konden gewoon in de brievenbus. Het was een leuke bijverdienste. Omdat mijn vriendin ging studeren en we er geen fulltime business van wilden maken, zijn we hiermee gestopt.

#6. Social media beheerder

Ik ken diverse bedrijven die mensen inhuren om hun social kanalen te managen. Veel ondernemers zijn hier te druk voor, maar willen toch hun merk uitbouwen op Facebook, Twitter, LinkedIN en/of Youtube. Ben jij handig met deze media? Weet je hoe je communiceert met mensen? Hoe je omgaat met klachten en hoe je likes wint? Dan zijn er prima mogelijkheden voor je om voor bedrijven de social kanalen te managen.

#7. Online assistent

Ondernemers zijn altijd druk. En hebben altijd handjes tekort. Daarom zoeken ze vaak naar assistenten. Tegenwoordig betekent dit echter niet dat je aan een bureautje op een kantoor hoeft te zitten. Er is veel vraag naar online assistenten of ‘virtual assistants’. Je beantwoordt mails, neem de telefoon op, plant afspraken in, koopt producten voor de onderneming, et cetera.

#8. Programmeur

Kun je programmeren? Top. Niet? Kun je altijd leren op sites als teamtreehouse.com. Er is veel vraag naar programmeurs en dat zal ook nog wel even zo blijven. Of je nu in dienst wilt werken of wilt freelancen, als je een beetje skills hebt dan hoef je geen zorgen te hebben over de beschikbaarheid aan gigs.

#9. Support medewerker

Klantensupport vindt steeds meer virtueel plaats. E-mail, chat, telefoon, alles kan digitaal. Dat betekent dat jij vanuit huis je geld kunt verdienen als support medewerker.

#10. Entrepreneur

Heb je altijd goede ideeën? Weet je hoe je die ideeën daadwerkelijk omzet tot werkende businesses? Een entrepreneur weet vernieuwende concepten in de markt te zetten met vaak schaalbare verdienmodellen. Niet een job zonder stress of risico, maar wel een met een potentieel grote payday.

Investeer in jezelf

Stel je bent een freelance tekstschrijver. Je begint net professioneel en vraagt een uurtarief van €35. Niks mis mee. Er is een klus die perfect aansluit bij je interesses. Echter gaat hij naar een andere tekstschrijver die €125 per uur vraagt.

Natuurlijk ben je nieuwsgierig. Hoe kan het dat jij de klus niet krijgt? Als antwoord krijg je dat de andere tekstschrijver aantoonbaar bij vijf vergelijkbare jobs de conversie met 25% heeft verbeterd.

Een ondernemer zoekt niet een tekstschrijver, maar teksten die zijn business beter maken. Als jij kunt aantonen dat jij die kennis hebt én referenties hebt om dit te verifiëren, dan kan je beloning flink hoger liggen.

Wat je focus ook is, investeer in jezelf. Hoe beter je bent, des te meer kans op werk en des te meer je kunt vragen. Dit geldt voor freelancers, maar ook voor werknemers op afstand.

Promoot jezelf

Als je op freelancebasis opereert is dit een nobrainer. Je hebt een website nodig en verkeer naar je website. Maar vergis je niet, ook als werknemer kun je je zo positioneren dat je aantrekkelijker wordt op de arbeidsmarkt.

Hoe?

Bloggen

Als jij kennis hebt over een specifiek onderwerp, deel dan deze kennis. Afnemers van jouw diensten zijn op zoek naar deze kennis. Laat ze kennismaken met wie je bent en wat je doet. Blog op je eigen site of ga gastbloggen. Het voordeel van het laatste is dat het publiek er al is, jij hoeft alleen je kennis op papier te zetten.

Fora / Quora

Ook op fora of sites als quora wordt actief gezocht naar kennis. Geef antwoord op vragen en help mensen.

Youtube

Ben je niet zo’n schrijver? Gelukkig is er Youtube. Naast Google is Youtube de grootste zoekmachine op het internet. Plaats how-to video’s, deel tips en spreek over je ervaringen. Mensen hebben direct een beeld bij je, wat de stap kleiner maakt om contact met je op te nemen.

Spreken

Zit je in een branche waar veel evenementen in worden georganiseerd? Ik zat een paar jaar geleden midden in de e-commerce markt. Zo heb ik toen gesproken op Meet Magento over de marketing van de toekomst. Zo bereik je in één keer 100 man die naar je luisteren en vragen stellen.

Waar vind je vacatures of freelance jobs?

Als je online je geld wilt verdienen vanuit huis, moet je ergens op zoek naar jobs. Of ze moeten naar jou komen. Als je je best doet met bovenstaande marketingactiviteiten komt men wellicht naar jou toe. Ben je nog niet zover? Geen probleem, hier kun je je zoektocht starten: